به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از ارومیه، حجت الاسلام عباسعلی مؤمن، شامگاه چهارشنبه در مراسم گرامیداشت شهدای کربلای ۵ که در مسجد یازهرا (س) ارومیه برگزار شد، با اشاره به این که بیان مظلومیت اهل بیت(ع) بدون توجه به علل آن موجب زیر سوال رفتن رسالت پیامبر(ص) خواهد شد، اظهار داشت: در منابر غالبا به مظلومیت حضرت زهرا (س) و تنهایی امام علی(ع) اشاره می شود، اما به علل این اتفاق کمتر توجه می شود و این امر موجب زیر سؤال رفتن زحمات ۲۳ ساله پیامبر(ص) در تبیین دین اسلام می شود.
وی ادامه داد: نقش عصر جاهلیت، جایگاه قبیله در عرب، نحوه ایمان آوردن مسلمین و اهل مدینه، جامعه شناختی عصر جاهلیت و دوران رسول خدا، روان شناختی مسلمانان عصر رسول خدا و جاهلیت مباحثی است که باید در منابر بدان پرداخته و تبیین شود که نقش مؤثری در مظلومیت اهل بیت (ع) داشت.
کارشناس فرهنگی تصریح کرد: اگر این گونه بیان شود که بعد از رسول خدا(ص) همه مسلمانان کافر شدند این سؤال در اذهان ایجاد می شود، که جهادهایی که بعد از پیامبر روی داد و موجب فتح برخی ممالک شد، با چه نیروی بوده است، تسلیم مردم ایران در برابر اسلام و از بین رفتن حکومت ساسانی نتیجه اخلاق نیکو در بین امت اسلامی بود.
وی ادامه داد: وقتی امام حسین (ع) مدینه را به سوی مکه ترک کرد و کوفیان از این جریان مطلع شدند به حضرت نامه نوشتند و سیدالشهدا (ع) را به کوفه دعوت کردند و در این بین بیش از ۱۲ هزار نامه که زیر آن ها امضای ده ها هزار کوفی بود به حضرت فرستاده شد، اما ابن زیاد با استفاده از ترفند قبیله گرایی و ترساندن مردم موجب تنهایی امام حسین (ع) شد.
حجت الاسلام مؤمن اضافه کرد: یکی از عوامل عدم انسجام و نبود اطاعت پذیری از فرمانده در لشکر امام علی (ع) پراکندگی افراد که از اقوام و قبائل مختلف بودند، می باشد، در حالی که در لشکر معاویه همه اهل شام و یک دست و یک صدا بودند و به همین دلیل هم از معاویه اطاعت می کردند.
وی تاکید کرد: اگر تاریخ اسلام به درستی تحلیل شود دیگر امکان استفاده برای افراد منفعت طلب فراهم نخواهد شد، در هیچ یک از ادیان الهی اجازه ظلم به مظلوم داده نشده است و داعش با استفاده از نام اسلام به کشت و کشتار دست می زد و دلیلش هم عدم تحلیل و تبیین درست و صحیح از اسلام بود.
کارشناس فرهنگی با بیان این که با وجود تلاش ۲۳ ساله سال برای از بین بردن تعصب قومی و قبیله ای عصر جاهلیت، این مسئله به قدری در بین عرب ریشه دوانده بود که از بین نرفت، گفت: پیامبر در امر تبلیغ بسیار مؤفق بودند اما تعصب جاهلی در جزیرة العرب که در بین مردم ریشه دوانده بود، باقی ماند و امروز هم داعش و القاعده و دیگر گروه های تروریستی با استفاده از تعصب جاهلی مردم را سر می برند.
وی ادامه داد: در رأس تمامی تصمیات سقیفه تعصب قومی ملاک بود و اهل سقیفه با استناد به بخشی از حدیث پیامبر که در آن بیان کرده بودند؛ جانشینان رسول خدا از قریش است، به نزاع در سقیفه پایان دادند و یک نفر قریشی را خلیفه کردند و امروز هم در کشور ما می بینیم عده ای برای دستیابی به مباحث قومی و نژادی که خلاف آموزه های اسلام است دست می زنند در حالی که اسلام مهم ترین شاخصه مسلمانان را تقوا و پرهیزکاری عنوان می کنند.
جانباز دوران دفاع مقدس با بیان این که قیام مردم علیه رژیم ستم شاهی، برای احیای ارزش های معنوی و انسانی بود، گفت: مردم به خاطر ارزش های والای دینی قیام کردند و به شعار " دین افیون توده هاست" پایان دادند و انقلاب به تسلط جریان های کمونیستی و لیبرالی خاتمه داد.
وی تصریح کرد: در جنگ تحمیلی فضایی ایجاد شده بود که هر کسی با هر تفکری وارد جبهه می شد نماز شب خوان و اهل تهجد شبانه می شد و جبهه ها ارزش های انسانی را احیا کرد و سردار سلیمانی با حفظ اخلاق و ارزش های جبهه و نبرد ۴۰ ساله با دشمنان اسلام در بین مردم دنیا نفوذ پیدا کرد و برای همیشه ماندگار شد.
حجت الاسلام مؤمن با بیان این که شهدای کربلای ۵ خصوصا غواص با مظلومیت شهید شدند، افزود: هوای زمستان جنوب بسیار سرد و سوزان است و غواص ها از ساعت دو شب وارد آب می شدند و تا چند دقیقه مانده به اذان تمرین می کردند و شهادتشان بسیار مظلومانه بود.
وی با اشاره به این که حال و هوای جبهه ها تداعی عاشورا بود، گفت: آن هایی که در جبهه ها حضور داشتند عموما نوجوانان و جوانان بودند و امروز نباید مسائل دنیوی ما را از ارزش های والای جبهه و جنگ غافل کند و روز قیات شرمنده شهدا باشیم.
رزمنده دوران دفاع مقدس بیان داشت: ما نتوانستیم آن حال و هوا و معنویت جبهه ها را به نسل های انقلاب انتقال دهیم و بعضا سخنران خوبی بودیم اما در دفاع از ارزش ها کوتاهی کردیم و فرقی بین آن کسی که در ظاهر به بیانات رهبری لبیک می گوید اما عمل نمی کند با ضد انقلاب نیست.
انتهای پیام
نظر شما